Paketet damp ner i brevlådan idag. Jag firade ner persiennerna, stängde av mobilen och kortslöt porttelefonen. Så satte jag mig i läsfåtöljen, med tänd läslampa, och öppnade min nya bok, direkt från förlaget, helt nyutkommen, jag kunde inte låta bli att lukta på den, så vackert rött omslag och fint tryck. Det var sex år sedan han kom ut med en diktsamling, jag hörde honom på Draken då, nu är det dags igen. Lans av ljus var med, som jag hoppats, nyårsdikten.

….

Lyssnade på Missa Solemnis av Beethoven senare på kvällen. Direktsändning i radions P2 med Kent Nagano som dirigent från Göteborgs konserthus. Jag borde varit där. Men det var länge sedan nu jag var på konserthuset, i alla fall ett halvår sedan, i perioder har jag varit där nästan varje vecka, men det finns kvar, och Kenta och Beethoven var en jättebra kombination, så behagligt.

Och natten viskade Annabel Lee…