“I drivor av snö: Ipswich Town – Leicester City

Trots att planen på Portman Road var täckt med ett centimetertjockt lager med snö blev matchen av – vilket kom att bli Leicesters mardröm. Leicester spelade uselt i snödrivorna och ett desperat Ipswich vann lätt med 3-0. Inför matchen var det tveksamt om matchen skulle bli av. Trots ett tjockt lager snö, fortsatt intensivt snöande och ´osynliga´ linjer blev matchen av. De osynliga linjerna löstes med temporär blå färg från sprejflaskor.

Tack vare täcket med snö så var det svårt att slå ordentliga passar – och att hålla bollen. Matchen, som sändes i TV4 Sport, såg mer ut som en match i en svensk mellanstadieskola på vintern, då det var mer att sparka upp bollen mot motståndarmålet än att försöka passa sig dit. Spelarna halkade en efter en och det var en mycket försämrad sikt på planen. Matchen behövde spelas med en orange boll då den boll som skulle användas var osynlig i snön.”

(Citerat från Svenska fans, 2010.)

Sven-Göran Eriksson var tränaren för Leicester. I vilket annat land som helst så hade man ställt in eller brutit matchen…