Olle Jönsson från Lasse Stefanz fick bjuda personer som varit viktiga för honom på middag i SvT. Han valde Elvis Presley, Tommy Cooper och sin gamla mamma. Han satt där i sin cowboyhatt och var så allvarlig. Jag blev alldeles tårögd. Folk som har fördomar mot dansband kan inte skilja bra från dåligt, allt låter lika eländigt för dem. Det är bara att beklaga. Jag har aldrig stört mig på folk som inte gillar opera. Naturligtvis inte. Men ibland stör jag mig på folk som menar sig vara musikaliska och ändå inte kan skilja bra dansband från de mindre bra. Olle Jönsson var allvarlig. Han berättade att han bara hade läst två böcker i sitt liv. En bok om Elvis, och så De ensamma pojkarna av Mats Olsson. Däremot såg han mycket film. Han nämnde bland annat Återstoden av dagen med Anthony Hopkins. En film jag har hållit ifrån mig. Jag inser att det är exakt 20 år sedan som jag såg den på bio. Nu kom den tillbaka.

Återstoden av dagen är en av de bästa filmer jag har sett.

Men jag vill aldrig se om den.